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Thursday, December 10, 2015

Quinua & red lentil Burgers



These healthy and easy burgers will make your day! seriously, they're insanely delicious (even though  you're not a quinua lover)

You can make some changes from this recipe, like adding some vegs (like roasted zucchini, auvergine... ) You can also miss the panko, which it will give you a little less heavy burger, but also delicious.

I hope you enjoy making them!



Ingredients ( 9-10 burgers)

200 grs. Red lentils (you can use black ones)
100 grs. Quinua: red, black or plain.
100 grs. Parmesan cheese (grated)
100 grs. Emmental cheese (grated)
a pinch of salt (I don't use any as cheeses have salt)
Thyme (as much as you like it)
100 grs. Panko (or bread crumbs)

Method:


  • Boil both quinua and lentils (separately) and set aside (you can di this ahead)
  • In a big bowl stir in the lentils, quinua, cheeses, condiments and panko. Mix it well.
  • With your hands smash the "mixture" until it becomes sticky. 
  • Then take a scoop of the "paste" and make balls. Place them onto a greased cooking paper and flattered each one.
  • Preheat oven to 200 ºC (400ºF) with grill. 
  • Bake them for 20 minutes (it's just to let the cheese melt and let the outside take a lovely brown color)
  • Eat them! 

----------------------- Spanish version---------------------------------------
Una delicia de burgers: fáciles, sanas, y veganas (llevan queso)
Os insto a que las probéis. Quizás les podéis poner verdura (como calabacín y berenjena sofritas en un fondo de cebolla) y seguro que están deliciosas. Yo he hecho la receta que me pasó mi sis' y a la cual modifiqué las cantidades para que fueran más suaves. La segunda vez que las hice no les puse el panko, y salieron perfectas.


Ingredientes (salen entre 9-10)

200 grs. de lenteja roja o negra muy pequeña
100 grs. de quinoa roja, negra o blanca
100 grs. de queso Parmesano rallado
100 grs. de queso Emmental rallado
sal (yo no le pongo nada pero comemos con poca sal)
Tomillo (lo que os apetezca)
100 grs. de Panko (o pan rallado casero)

Preparación:
  • Cocer la quinoa y las lentejas y reservar (esto lo podéis hacer de antemano)
  • Disponer en un bowl las lentejas y quinoa con el resto de ingredientes.


  • Mezclad con las manos aplastando para que se una (se forma como una "papa")

  • Haced las Burger: haced bolas y después aplastad el centro y repasar para que queden perfectas.

  • Precalentad el horno a 200 ºC (con grill)
  • Honead las burger hasta que estás doradas (unos 20 min)

Easy peasy!






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